• TEVİTÖL Münazara Kulübü Ulusal Münazara Turnuvasında Okulumuzu Başarı İle Temsil Etti.

• TEVİTÖL Münazara Kulübü olarak 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenen Ulusal Bursa Tan Okulları Münazara Turnuvasına üç takım halinde katıldık.

İki gün süren ve İstanbul, Ankara gibi illerden yüksek katılımın sağlandığı bu turnuvada kulüp öğrencilerimizden Yaren Çınar ve İpek Deniz Özkan grup maçları, çeyrek final ve yarı final turlarını geçerek finalde yarışmaya hak kazandılar.

Ayrıca Çağan Akbaş tüm katılımcılar arasından sekizinci en iyi konuşmacı seçilerek okulumuzu ve kulübümüzü gururlandırdı.

• TEVİTÖL VEX Robotics Takımı Hexagon, katıldığı ilk robotik yarışmasını şampiyonlukla tamamladı.

• Hexagon takımımız, 17-18 Kasım tarihleri arasında Hisar Okulları'nda düzenlenen İstanbul VEX Robotics Competition Off-Season yarışmasına katıldı.

16 takım arasından şampiyon olan takımımız aynı zamanda robot ve sürücü performanslarının değerlendirildiği kategoride de 1. olmaya layık görüldü.

Başta öğretmenimiz İsmail Hakkı Ergüven olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkürler.

• 10 kasım Atatürk'ü Anma Programı

• Cumhuriyetimizin kuran, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmamıza öncülük eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde sevgi ve saygıyla andık.

Konuğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e  Çankaya Köşkü Kütüphanecisi ve Çankaya Köşkü Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak hizmet eden Sayın Nuri Ulusu’nun oğlu Sayın Mustafa Kemal Ulusu’ydu.

Sayın Ulusu;  bizlere,  babası Nuri Ulusu’nun Atatürk’le anılarını, Atatürk’ün düşünce yapısını, kişilik özelliklerini, devlet adamı ve asker olarak sahip olduğu nitelikleri anlattı.

Konuşmasını, “Atatürk’ün Yanı Başında” kitabından alıntılar  yaparak ve  kendi çalışmalarından örnekler sunarak tamamladı.

Değerli konuğumuza,  katılımları  için  teşekkür plaketini,  Okul Müdürümüz Mustafa Aydos takdim etti.

TEVİTÖL Ailesi olarak Ata’mızın fikirlerine her zaman sahip çıkacağız ve  gösterdiği yolda ilerleyeceğiz.

• Ayşe Semiha Baban Gökçeli ile Söyleşi

•

31 Ekim Çarşamba 2018 tarihinde okulumuzda, Yaşar Kemal Vakfı Kurucusu Sayın Ayşe Semiha Baban Gökçeli ile “Yaşar Kemal’in Gazeteci Kimliği”  konulu keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sayın Baban Gökçeli’den  Yaşar Kemal'in gazeteciliğini ve röportajlarını yazarken sergilediği duruşu, Yaşar Kemal'in doğa ve insan sevgisini hem eşi hem de Vakfın kurucusu olarak dinleme fırsatı yakaladık. TEVİTÖL ailesi olarak bizlere Yaşar Kemal’in röportaj yazarken yaşadığı arka plandaki süreci ve anılarını yakın bir tanığı olarak  aktaran Ayşe Baban Gökçeli’ye şükranlarımızı sunarız.

Öğrencilerimizin, Yaşar Kemal Vakfı ile yapılacak olan ortak çalışmalarımız için heyecan içinde olduklarını görmekten okulumuz adına mutluluk duymaktayız.

• Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

• Çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin 95.yılını, TEVİTÖL ailesi olarak Mustafa Kemal Atatürk'e olan minnetimizi ifade ettiğimiz,  onun kazanımlarını, değerlerini hatırlattığımız tören programımızla kutladık. Öğrencilerimizin Cumhuriyet rejiminin demokrasi, hak ve özgürlüklerini koruyan hepimiz için ortak ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladığı tören programı;  konuşmalar ile başlayıp geçmişten günümüze Cumhuriyet Bayramlarından İzler sunusu ile devam etti. Okulmuzun Drama Kulübü öğrencilerinin performansı, Gühel&Sühel Pekinel Çok Sesli Korosunun dinletisi ile devam eden programımız öğrencilerimizin hazırladığı Zeybek gösterisi ile sona erdi. Cumhuriyete sahip çıkan,  onu koruyan ve yücelten bireylerden topluma yayılan Cumhuriyet coşkusunun sürmesi dileğiyle Nice 29 Ekim'lere...

• İletişim

• KOCAELİ - GEBZE KAYMAKAMLIĞI / Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi