• IMC Off Season'da Chairman Ödülü Aldı

• İnanç Mekatronik Kulübü olarak, 19-22 Ekim tarihleri arasında Ülker Sports Arena’da düzenlenen 4. Turkish Robotics Off-Season’ına katılım gösterdik. 6 haftalık hazırlık süreci sonrasında İstanbul/Ataşehir’de 3 gün boyunca süren robotik yarışmasında okulumuzu 61 takım arasında temsil ettik.

15-18 yaşları arasındaki lise öğrencilerine hitap eden, FIRST Vakfı’nın düzenlediği FIRST Robotics Competition (FRC) yarışmasına 8 yıldır katılım gösteren bir takım olarak, yarışmanın en prestijli ödülü olan Chairman Ödülü’nü almaya hak kazandık. Robot yapmanın yanı sıra robotiği yaymak ve yeni nesillere ilham olmak adına yaptığımız projeler doğrultusunda kazandığımız bu ödülü alarak, yeni nesile ilham kaynağı olup projelerimizle dünyayı olduğundan daha güzel bir yer yapmak için çabaladığımızı kanıtladık.

Sıradaki hedefimiz ise 3-6 Nisan 2019 tarihleri arasında Calgary/Kanada’da düzenlenecek olan bölgesel yarışmaya katılıp Türkiye’de gösterdiğimiz başarının aynısını gösterip Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi ve okulumuzu temsil edip bize bu yolda destek olan herkesi bir daha gururlandırmak.

• Dünya STEM Festivali

• Aydın Üniversitesi’nde 28 Eylül 2018'nde gerçekleştirilen bu etkinlikte öğrenciler EV3 robot kodlama ve uygulama atölyesi ile Drone ve Robotik atölyelerine katıldılar. Bu atölyelerde algoritmik düşünme becerilerinin gelişmesine yönelik ve elektroniğin temelleri ile ilgili bilgiler edindiler. Etkinlik alanını dolaşırken de bilim, yaşam ve oyunun birbirinin içine geçtiğini gösteren sunumları da izleme fırsatı buldular.

Katılan öğrenciler:

Huseyin Arda Aksoy
            Arman Özcan
            Hasan Arda Sezer
            Deniz Utku Acar
            Çagla Toktaş
            Naz Keskin
            Kutay Sezgin
            Elif Berfin Coskun
            Alican Kıranlar
            Orhan Ağaoğlu
            Sıla Aksoy
            İdil Aydın
            Bartu Vural

• S.O.S. Project

• 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı boyunca "S.O.S. Project" etkinliği kapsamında öğrencilerimiz, Nihal İKİZOĞLU’nun takibinde her hafta bir araya gelerek çalışmalarını tamamladılar. Bu etkinlikte öğrenciler sulak alanlarımızı, çevremizi ve nesli tehdit altından olan canlılarımızı kurtarmaya ve bu konuda farkındalık yaratmaya yönelik çeşitli çalışmalar yaptılar. Türkiye genelinde bu çalışmaya ortak olan tüm okullarla birlikte Finlandiya’da düzenlenen StarT Yarışması’nda “En İyi Eğitim Uygulamaları" alanında ülkemize birincilik kazandırdılar. Tüm bu çalışmalarından dolayı uluslararası sertifikalarını almaya hak kazandılar. Kendilerini çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılar diliyoruz.

• İletişim

• KOCAELİ - GEBZE KAYMAKAMLIĞI / Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi